četvrtak, 19. studenoga 2009.

kuhanje unaprijed

Pileca juha s povrcem

1.5 kg pilecih prsiju s kostima
6 mrkava
6 korjena selena
3 male kapule
1 cesnjak (moze i u prahu)
1 velika zlica sjeckanog pertrusimena
Soli i papra za okus
1 velika konzerva smvrljenih pomidora
Ostali zacini po zelji

Priprema:
Ocistiti piletinu. Staviti u veliku zdjelu i napuniti vode da se piletina prekrije 5cm. Dok cekate da zakuha isjeckati: kapulu, mrkvu, selen, cesnjak. Kad zakuha, otkloniti pjenu sto se skupi na povrsini. Dodati mrkvu, kapulu, selen, cesnjak, pertusimen, sol, papar, toc od pomidora, i ostale zacine po zelji.
Kuhati 2h, i povremeno promjesati.
Kad je gotovo izvaditi piletinu, ocistiti od kosti i samo meso odvojiti po obrocima u plasticne posude s malo juhe. Odvojiti i procjediti svo povrce iz juhe. Sve osim mrkve zgnjeciti da se sto vise vitamina moze vratiti u juhu.
(po zelji) Kad se sve dobro ohladi staviti u frizider preko noci i sljedeci dan skinitu svu masnocu koja se skupila na vrhu. Zamrznuti juhu s mrkvom po obrocima (isto kao i meso) i kad ste spremni skuhati po jedan obrok. Tijekom kuhanja smiksajte piletinu i mrkvu da mozete piti kroz slamku.

Nema komentara:

ovo je moja osobnost, a ti klikni i testiraj se :)

Click to view my Personality Profile page